fredag 18 september 2009

Ny stämma den 24 september















I morse vaknade vi upp i vetskapen om att talet om att respektera beslutet på köpstämman den 16 september inte var vatten värt.
Kanske minns någon den rakt formulerade frågan som AB Galären fick på köpstämman den 16 september - Kommer Galären att respektera beslutet på köpstämman ? Svaret var Ja!
Kallelse till ny köpstämma den 24 september damp ner i brevlådan igår kväll.

Det är kanske dags för AB Galären att kliva av denna krusad med tanke på hur man värnar om sitt rykte. Galären är ju inte Linjalen - någon som minns?

Vi hade informerat om resultatet från den avgörande (Sic) köpestämman i samtliga portar och hör och häpna! - denna morgon satt istället i samtliga portar ett anslag om att styrelsen för BRF Tumstocken har informationsmöte på söndag kl 15. Trolleri eller slumpen eller hjälpande handen?
Ett annat anslag från Ja-sägarna satt också där - " Upp till bevis - Nu är det dags för 'Rädda Tumstocken' att leva upp till sitt löfte att finnas till så länge nätverket behövs och visa hur mycket det omtalade boinflytandet kan åstadkomma. ... Det vi vill se i fastigheten är välkänt - Badrumsrenoveringar utan hyreshöjning. - Bättre underhåll av fastigheten. - Bättre underhåll av gården".
Klippt och klistrat från olika inlägg på vår blogg.

Det är Ja-sidan som ursprungligen som ett av sina huvudargument hävdat att Svenska bostäder misskött underhållet av vårt hus med dess gård.
Huset beskrivs som ett ruckel. Inget underhåll av huset har skett sedan huset byggdes. Tumstocken är ett slumområde som man hatar osv. osv.
Givetvis framförs dessa synpunkter anonymt och utan spår av argumentation och bevisföring.

Det är inte Rädda Tumstocken som skall bevisa att boinflytandet kan fungera. Det är Ja-sägarna som skall bevisa att Svenska bostäder misskött huset. Ingen omvänd bevisföring om vi får be.
Detta anslag är förståndigt nog försett med underskriften "Låt stå". Någonting vi i Rädda Tumstocken nog får börja ta efter ...

Beträffande detta vårt löfte att stanna kvar på bloggen så länge vi behövs, vilket vi naturligtvis själva avgör, har man dessutom kontaktat Svenska bostäders förvaltare och menat att vi i Rädda Tumstocken påstått att Svenska bostäder lovat renoveringar. Nu hade man förstås blandat ihop "Rädda Tumstocken" med "Gårdsgruppen" som inte heller påstått att Svenska bostäder lovat någonting. Ordet lovar har överhuvudtaget inte använts i detta sammanhang. Varken av oss eller Gårdsgruppen. Det är dags för Ja-sägarna att lära sig läsa innantill och att sluta upp med sina smutskastningskampanjer av oss och Svenska bostäder!

I vår värld är ett nej ett nej och ett ja ett ja. Så är tydligen inte fallet för bostadsrättsivrarna.
Om det vore ett politiskt val skulle de som inte "fick som de ville" inte kunna utlysa ett nyval.
Hade det blivit ett ja skulle vi som inte ville inte kunna begära omröstning.
Visst lever omvandlarna i en märklig demokrati!

3 kommentarer:

  1. Det är inte möjligt..vansinne att inte respektera demokratiskt taget beslut. När det gäller eventuella förbättringar ert bolag svenska bostäder ska göra så står ju allt sånt stilla ända tills ombildningsprocessen helt är avblåst. Ngt jasägarna missat eller? Fast det var lite likt i skarpnäck där en del sa att sthlmhem inte gör nåt och jag bad de ringa och höra efter själva. Nu räcker det ju och gå runt på gårdarna och se efter vad som hänt där det inte blivit ombildning. fast ok även om vi tyvärr fick ja på vår stämma så är det ju inte helt klart än...
    Vad hemskt att ni ska behöva genomlida detta en gång till. Bara hoppas ni står lika starka.

    SvaraRadera
  2. Hur hänger tanke och handling ihop? Eller gör de inte…?

    Mötet den 16 september annonserades ut som den avgörande köpestämman. Hur kan det då komma sig att de sammanräknade rösterna o fullmakterna inte respekteras som det slutgiltiga resultatet?
    Det behövdes ytterligare 8 röster för att ja-sidan skulle vinna.
    Enligt logisk slutledningsförmåga vann alltså nej-sidan!
    I den situationen tar girigheten över och allt tidigare tal om respekt, grannsämja, gemenskap, trivsel osv.är som bortblåst. Ny stämma måste snabbt utlysas för att fiska fler ja-röster.

    Jag fick redan i skolan lära mig innebörden av begrepp som bl.a. demokrati, solidaritet, respekt, empati, etik och moral.

    För mig är det en beklämmande insikt att en förhoppning om att tillskansa sig pengar för egen vinning, genom att medvetet ”urholka” samhällets tillgångar, kan få mina grannar att sätta grundläggande demokratiska regler åt sidan.

    Jag har förstått att i föreningar där ja-sidan vinner, säljer ofta de största förespråkarna sina förvärvade lägenheter så fort de får möjlighet, för att ”leva sin dröm” någon annanstans.

    Enligt SAOL (Svenska akademins ordlista)
    * Demokrati- folkvälde
    * Respekt - aktning, vördnad
    * Gemenskap - samhörighet
    * (Grann) sämja - enighet, komma överens, samsas
    * Solidarisk - gemensamt ansvarig, göra gemensam sak, hålla ihop
    * Girig - vinningslysten, snål

    / "Lollo"

    SvaraRadera
  3. Ni borde skriva ut varje blogginlägg och sätta upp i portarna. Tror majoriteten av de boende inte är inne här och läser (tyvärr).

    SvaraRadera