tisdag 12 maj 2009

Diskutera med din granne


Rädda Tumstocken har delat ut en broschyr med namnet "Någon har ringt på din dörr" till hushållen i kvarteret.
Precis som avsett har diskussioner uppstått. Till exempel har det framkommit att det på sidan 10 i broschyren finns en uppgift om förmögenhetsskatt.
Som de allra flesta redan vet är förmögenhetsskatten avskaffad.

Beträffande formuleringar kring det hyresgäststyrda lägenhetsunderhållet som omtalas på sid. 5 är de givetvis intressanta. Någon har menat att underhållet förhandlats bort.
Men enligt vår erfarenhet är det fortfarande inget problem att lyfta telefonluren till bovärden och rapportera t.ex en trasig spis eller kyl. Vi har aldrig behövt vänta länge på att få felen avhjälpta.

Fortsätt att diskutera med dina grannar och ring gärna Hyresgästföreningen. Telefonnumret finns på baksidan av broschyren.
Hyresgästföreningen hjälper dig gärna om du behöver råd och stöd!

2 kommentarer:

  1. Galären=Skojare eller? Vi var inte på stämman i går, men fick en ljud upptagning om vad som talades om. Ja, vad ska man säga!Dom vet inte att vissa lgh inte har balkong...Ja menar..Är det inte dom som utfört besikningen och där med kunna komma upp med priser osv..Kanske har fel där...Tänker på dom grannar som vill köpa...Har möt dom och profiten glöder i ögat...Tänk då på detta..Huset vi bor i är i inte i bra skick.Dom som planerar att köpa för att sedan lälja fort...Tror ni verkligen att köparna av er lgh vill betala för alla fel som är i denna fastighet...Nej..Dom som redan har ekonomi för att köpa i sthlm innerstad lägger nog pengarna på en lgh i en äldre fastighet med kakel ugnar,stukatur och högt i tak...Detta är våra tankar om ombildningen som delas av många.

    SvaraRadera
  2. Jo. Drömlägenheten som folk betalas fantasisummor för ligger varken i Tumstocken eller Linjalen. Flera mäklare har redan deklarerat att de inte tänker förmedla lägenheter från vårt område p.g.a. glädjekalkyler och överoptimistiska värderingarer.

    SvaraRadera