torsdag 21 maj 2009

Ont i magen?








Det skulle bli riktigt, riktigt dyrt att bo här i innerstaden sa bostadsrättsivrarna. Det skulle bli marknadshyror siade och tjatade man om. Ett riktigt skrämskott.


Fast då säger Ola Ström , som är kommunikationschef på fastighetsägarna Mellansverige, att det är bara Hyresgästföreningen som försöker skrämmas om marknadshyror. Ola säger att det inte finns något parti eller organisation som förespråkar marknadshyror. Jaha - utom Hyresgästföreningen då förstås!? Sen vojar sig Ola över en insändare i en tidning som säger sig ha fått ont i magen av sin rädsla för marknadshyror. "Det är ju fruktansvärt om folk har ont i magen för något som ingen förespråkar", säger Ola den 3 mars i år.

Men här i Tumstocken har det språkats. Om och om igen.
Så nu tar bostadsrättsivrarna, som så gärna vill bli fastighetsägare, nya tag genom att åberopa Dagens Nyheter.
DN säger: "Hyresgästföreningen i Stockholmsregionen viker sig. Hyreslägenheter i attraktiva områden ska få kosta mer. Först ska hyresgästerna få säga sin mening. Sedan införs så kallad systematiserad hyressättning för att möta kraven på marknadshyror."
Det här får väl DN och bostadsrättsivrarna sia om, men vad säger Ola Ström om att möta kraven på marknadshyror?

Man kommer att tänka på Historien om pojken och vargen!

Rädda Tumstocken tänker inte spekulera. Vi tar oss istället en titt på något som verkligen hänt. I Stockholm har hittills 243 bostadsrätter och fastigheter sålts på exekutiv auktion.
"Många har köpt dyra bostäder de senaste åren och sitter med alltför små marginaler. De klarar inte längre av att betala räkningarna eller räntorna på lånet om de blir av med jobbet, säger Alena Koren, verksamhetskontroller på Kronofogden, till Dagens Nyheter."
Dagens Nyheter!

1 kommentar:

  1. Har kollat lite med banker...Dom flesta lånar inte ut till hela köpeskillingen,utan bara till 95%....så...hur ska vi andra göra då???Vi som inte har några byxor fulla med guld pengar....Och jag håller fullständigt med den kommentar om vem som vill köpa dessa lgh med alla dessa fel...dom som har pengar att köpa bostadsrätt köper nog en med kakel ugn, 3.20 tak höjd,stukatur osv...inte lägger dom ut pengar på lgh i detta kvarter.....tänk inte profit...det blir inte i den storleksordningen som ni tror....

    SvaraRadera