tisdag 26 maj 2009

För hyresrätten!

Vi har ju tidigare publicerat vad de som förespråkar bostadsrätt här i kvarteret tycker.

Här kommer några hälsningar från hyresgäster som är positiva till hyresrätten.

"Respekt för olika boendeformer - att vi bor här, centralt i stan, kan vi tacka det faktum att vi fortfarande har ett bestånd av hyresrätter. Vem som helst som vill bo i bostadsrätt har möjlighet att göra det. Men vi har valt att bo i just hyresrätt. Det är viktigt att det finns olika boendeformer i innerstan - och att det finns valfrihet."

"Intern byteskö / Ungdomskö - i Svenska bostäder har man en unik möjlighet att byta lägenhet genom den interna byteskön. Och framförallt, vi som har barn kan ge dem chansen att genom ungdomskön få möjlighet till ett förstahandskontrakt när tiden är inne för att flytta hemifrån. Den chansen har många ungdomar uppväxta här på gården tagit.
Med en bostadsrättsombildning försvinner den möjligheten."

"Framtiden - i en snar framtid ska också våra barn skaffa sig en lägenhet. Med ett minskande hyresrättsbestånd blir det så gott som omöjligt för en ung person att få en bostad i Stockholm.
Den som köper en billig lägenhet till sig själv idag får köpa dyra lägenheter till sina barn i morgon."

1 kommentar:

  1. Så sant som det var sagt.
    Jag bor i skarpnäck och vi hade infomöte i tisdags. Men jag måste säga att det gick sisådär. Vi som vill förespråka värdet av hyresrätten hinner knappt prata klart förrän nån säger: ja men ni får ju fortsätta hyra, ni måste inte köpa.
    Nej, nej men vi är ju några som trivs med sthlmhem som hyresvärd. Får nog ordna eget möte vid tillfälle för att allas åsikter skall få tid att lyftas. Vår styrelse delade ut fullmakter itisdags och idag kom ytterligare en i brevlådan...
    Inget fusk med dom(än iallafall) men man hoppas folk förstår att det är en jaröst att skriva under.
    anna

    SvaraRadera