torsdag 30 april 2009

Konsten att kommentera

Vi har valt att publicera Maliks kommentar till vårt inlägg Marknadshyror?

På den här bloggen är vi intresserade av öppna, ärliga, klara, tydliga och koncisa tankegångar i kommentarerna. Vi vill kunna följa dem utan större energi- eller tidsförlust.

Tycker man att vi får köpa lägenheterna Tumstocken till ett fördelaktigt pris så för man tanken i bevis. På vilket sätt är priset fördelaktigt? Förklara så att vi har nytta av det du säger.

Tar man avstånd från amorteringstanken så är det naturligtvis mer säljande gentemot Rädda Tumstocken och de nätverk vi samarbetar med om man tar på sig lite mer på fötterna.
Så, du Malik, förklara vilka lösningar du ser. Beskriv dem med konsekvens för den enskilde individen, samhället, banken osv.
Visa på fördelar och nackdelar på kort och lång sikt och kom med en slutkläm varför du tycker att vi skall köpa just din idé.
Välkommen tillbaka med nya väl underbyggda argument!

Sen - de som inte hittar sin kommentar här på vår blogg begriper förhoppningsvis varför!

2 kommentarer:

  1. Men det jag känner lite (mycket) här är på denna sida är:
    "Skriv bara inlägg där du tycker som vi och fullt delar vår uppfattning, annars kan du låta bli för vi kommer ändå inte att publicera det".
    Sånt kallas i bästa fall för "klubben för inbördes beundran" och i värsta fall för "diktatur"...

    Det handlar inte om att ni ska "köpa" min eller någon annas idé om köpa kvarteret Tumstocken. Men vad ger er rätten att totalt diktera vilkoren för vad folk får tycka och säja?! citat "förklara vilka lösningar du ser. Beskriv dem med konsekvens för den enskilde individen, samhället, banken osv.
    Visa på fördelar och nackdelar på kort och lång sikt och kom med en slutkläm varför du tycker att vi skall köpa just din idé.
    Välkommen tillbaka med nya väl underbyggda argument!"

    Även om jag hade hållt med er till 100% i sakfrågan, så tycker jag ändå att tonen i era inlägg på bloggen och hur ni bemötet "kritik" är OPROFFSIG och PINSAM!!

    //Carolin

    SvaraRadera
  2. Johan Johansson / Rädda Linjalen14 maj 2009 kl. 12:59

    Carolin:
    Den där reaktionen möter vi titt som tätt här i Linjalen också. Det är lätt hänt att tanken slinter, så att man betraktar meningsskiljaktigheter som någonting annat är vad de är.

    Vi får höra det själva ibland. Ett litet exempel: Här i Linjalen har Brf begått uppenbart och dokumenterat fusk med medlemsskap. Visserligen hade vi det på känn, men vi visste inte hur omfattande det var förrän vi gått runt och pratat med folk i kvarteret.
    Många hyresgäster blev heligt förbannade när de fick höra att de registrerats som medlemmar utan att ha någon aning om det, och tacksamma när vi hjälpte dem att gå ur föreningen.

    Vad som klart kunde konstateras då var att kvarteret aldrig någonsin haft tillräckligt underlag för att ens starta ombildningsprocessen och få ett pris.

    På köpstämman röstade bara 43% ja till köp. Dels på grund av detta, men även föfr att vi i Rädda Linjalen gett hyresgästerna den information som Brf och ombildningskonsulterna hela tiden försökt dölja. Nu pratar vi inte om propaganda, utan om dokumenterade fakta och basala förutsättningar för ombildningen.

    Efter stämman har Brf:s ordförande anklagat oss i media för att ha "trakasserat" 258 hyresgäster så att de inte vågade gå på stämman och (naturligtvis) rösta ja. Det känns ju minst sagt lite långsökt. Särskilt när man oftast möts av leenden och kramar på gården numer.

    Brf här har aldrig fört någon diskussion med sina medlemmar, och inte informerat om någonting annat än hur bra allt kommer att bli vid en ombildning. Man har hela tiden undvikit debatt och frågor från medlemmarna. Man har även, precis som du, anklagat meningsmotståndarna för att föra fram osakligeheter när det i själva verket handlar om ett annat sätt att se på saken som inte passar dem.

    Ett omvandlingsförsök är en lång process där grundlösa anklagelser lönar sig illa. Tids nog ser folk vem som inger förtroende och kunskap. Det är vad vi har vunnit på, trots att en ombildning knappast kan betraktas som en demokratisk process.

    Personligen anser jag att den här bloggen innehåller synnerligen sakliga saker - många fakta som inte är baserade på spekulationsteorier. Fortsätt på den linjen kära grannar, så kommer ni nog upptäcka att ärlighet och öppenhet lönar sig - hur det än går. Det är väldigt skönt att se sig själv i spegeln efteråt och säga att man gjort så gott man kunnat - för sig själv och för sina grannar.

    Haregott!
    Johan / Linjalen

    SvaraRadera