måndag 17 augusti 2009

Klarhet

Vi trivdes med det boende vi själva valt hos Svenska bostäder. Nu tycker man att vi skall vara tysta och för enkelhetens skull bara invänta köpstämmans beslut. Man gillar inte vår "propaganda".
Men vi fortsätter därför att vi vid samtal märkt att många av dem som funderat på att köpa nyttjanderätten till sin bostad inte riktigt förstått vad de givit sig in på.

De tror att det är en bra investering att köpa bostadsrätt. Investering betyder att man placerar sitt kapital där man förväntar sig avkastning. Så - det är banken som investerar och inte du. Du konsumerar och därtill till ett pris som, när vi ser på andra omvandlingar i senare tid, kan öka boendekostnaden för dig med med 50 %.

Skrämselpropaganda om hyreshöjningar har använts tidigare. Hur blev det? Ja - i alla fall inte de hyreshöjningar som propagandan sa. Ett antagande är alltid bara ett antagande.
Uppgiften om ökade boendekostnader för den som köper nyttjanderätten till sin bostad är som sagt däremot fastslagen och grundad i verkligheten snarare än i fantasier och drömmar.

Några har drömt om en vinst för att kunna köpa sig loss från ett boende de inte gillar. Beträffande denna spekulation säger vi att mäklare redan sagt att de inte kommer att förmedla några lägenheter från kvarteren runt Rosenlundsparken.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar