torsdag 17 september 2009

Dags att gå vidare!

Det blev Nej till ombildning till bostadsrätter i kvarteret Tumstocken igår.
Efter flera månaders arbete tillsammans lyckades vi, en skara hyresgäster, vinna över den resursstarka ombildningskonsulten AB Galären.
Att vi på Nej-sidan vann kan ingen någonsin ta ifrån oss. Vår seger vilar på ett majoritetsbeslut.

Så därför kopplar vi av ett ögonblick och njuter av vår vinst. Men vi blickar samtidigt mot framtiden för på den väl använda ryktesvägen glunkas det om en ytterligare stämma den 24 september.

Vi får väl hoppas på att det bara är ett rykte eftersom ordföranden för BRF Tumstockenföreningen i samtal med hyresgäster sagt att man måste respektera ett majoritetsbeslut. Vi hoppas att han vill leva som han lär och nu ikläder sig rollen som den gode förloraren.

Vi undrar också om AB Galären, som säger att de inte är Linjalen och som menar att de har ett rykte att vara rädda om, kommer att stå vid sin deklaration att de respekterar både Ja - och Nej-sägarna.
Kommer AB Galären att i praktisk handling leva upp till detta uttalande och respektera gårdagens Nej?

Vi funderar över om de (styrelsen för BRF Tumstocken?) som under gårdagen satt upp ett gult anslag i alla portar verkligen menar att stämman den 16 september var den "avgörande köpstämman".

Kommer AB Galären och BRF Tumstocken att respektera det demokratiska utfallet av valet på köpstämman den 16 september 2009 eller blir detta ett nytt Linjalen?

Förhoppningsvis - för det är dags att gå vidare!

Edit: Synpunkt har inkommit på vår formulering: "Vår seger vilar på ett majoritetsbeslut.
". Vi ändrar gärna till följande - vår seger vilar på att ombildarna inte uppnådde den majoritet som krävs.

11 kommentarer:

  1. Galären och Brf ger sig inte. Jag ser det endast som oseriöst och skamlöst att de tänker tillbringa ännu en vecka med att terrorisera oss hyresgäster som inte vill köpa. Att det trots allt blir en till stämma är fullständigt oacceptabelt och strider mot all respekt för demokratiska beslut. Jag är så förbannad att det inte finns ord för det!!!

    SvaraRadera
  2. Så dimper det ner papper om ny stämma. Ivrarna går vidare. Galären säger sig vara neutrala vad gäller JA eller NEJ röster. Stämmer ej.ordförande säger till hyresgäster att man ska acceptera vilket resutat det än blir. Så är ej fallet, men vem är ordförande??? utskicket vi fick ikväll finns endast ledarmöter.
    Karin.

    SvaraRadera
  3. Det där luktar Linjalen lång väg. Plötsligt dyker anonyma grupper bland JA-sägarna upp som driver saken vidare. Ordföranden skakar på huvudet och hävdar att om om 10 % av medlemmarna kräver en ny köpstämma så... Här hos oss påstod styrelsen att de inte hade något med saken att göra (skitsnack!). Sedan var det de som den sista veckan inför den andra köpstämman jobbade som hårdast med att jaga hyresgäster på gården.

    SvaraRadera
  4. Följer detta ivrigt. Klart ombildningsivrare vill och tänker ha ny omröstning i frågan. Jag håller på er av hela mitt hjärta.
    Hälsningar Tim

    SvaraRadera
  5. Hur många fler köpstämmor kommer det att bli? Galären och styrelsen garderar sig, i fullmakten för nästa köpstämma står det att fullmakten gäller för "alla kommande stämmor fram till och med 2009-09-26".
    Det här luktar riktigt illa......

    SvaraRadera
  6. Helt rätt Karin!
    Vem är ordförande?
    Uppenbarligen har Mats Lindahl sällat sig till det övriga styrelsegänget och blivit vanlig ledamot - och därmed är ordförandeposten vakant!
    Blir det fyllnadsval den 24 september?
    Hur agerar valberedningen?
    Frågorna bara växer kring denna märkliga styrelse som trampar runt i en allt tjockare smet av geggig BRF-ideologi.

    En övertygad NEJ-sägare

    SvaraRadera
  7. För att fullmakt ska gälla måste den vara bevittnad. Det är min lärdom. legitimation av båda parter krävs eller????

    SvaraRadera
  8. Det är precis som i Linjalen när det kommer till kritan, och jag är inte ett dugg förvånad.

    Lås era dörrar, för nu kommer det att viftas med fullmakter, lovas guld och gröna skogar och hotas med ockerhyror. Var så säkra!

    Jag är just hemkommen från Kastanjegården i Dalen. Där gick det till handgripligheter, och ombildningstalibaner bankade på dörrar, jagade folk och gick patrull klockan halv tolv på natten för att få in de sista fullmakterna - vilket man till mångas stora lättnad misslyckades med.

    Så grattis till Kastanjegården och stå på er till alla er i Tumstocken!

    I övrigt kan konstateras att demokratin är drabbad av en rejäl härdsmälta här i Stockholm.

    Rädda Linjalen återupprepar vårt krav till politikerna på regler om att EN KÖPSTÄMMA RÄCKER - samt hoppas att de ansvariga i Stadshuset vaknar upp ur sin slummer, inser vad de ställt till med och gör något åt den utbredda laglöshet som råder i ombildningsträsket!

    SvaraRadera
  9. Olof Fryklöf/Rädda Linjalen18 september 2009 kl. 01:42

    Jag är inte förvånad. Den totala bristen på respekt för demokrati verkar genomsyra flertalet Brf-styrelser. Se bara på ombildningsförsöket av kv. Fikonet på Södermalm. Där hölls 5 köpstämmor varav 4 de sista två månaderna ( det blev NEJ till slut). Hos oss i Linjalen hölls hela kvarteret som gisslan av Brf under sommaren trots att de inte fanns några möjligheter för dem att vinna den andra köpstämman. Grannar ställs mot grannar och kvarteren delas upp i två block där motsättningarna blir totala. När Brf-styrelser talar om ökad grannsänja känns det som ett hån!

    Ansvaret vilar tungt på de politiker som tillåter detta att fortgå. En ny lagstiftning måste omedelbart till som täpper till möjligheterna att hålla flera köpstämmor. Innan en sån kommer till stånd bör alla ombildningar frysas inte bara i innerstaden utan i hela landet.

    Från Rädda Linjalens sida kommer vi att ge allt tänkbart stöd till er i Tumstocken. Vi kan inte stillatigande se på hur våra grannar på andra sidan Skåneparken behandlas på detta sätt. Tillsammans är vi starka!

    SvaraRadera
  10. Nu är det dags för den sista avgörade köpstämman! Kan vi NEJ-sägare få ner antalet närvarande personer och inlämnade fullmakter till totalt under 122 st på köpstämman så blir röstningen meningslös. JA-sägarna behöver så många för att ombildning ska ske. SÅ min uppmaning till alla NEJ-sägare är: Skriv INTE på några fullmakter och gå INTE på köpstämman!

    SvaraRadera
  11. Hinner man verkligen få ihop en ny ekonomisk plan som säger att det är ett bra köp då? Något måste ju ha hänt som gör att det blir det. För hur i all sin dar ska man få nej-sägare att bli ja-sägare bara så där?
    Nä, stå fast vid ert tidigare beslut så blir det nog bra ska ni se.
    /Martha i Hagen

    SvaraRadera