måndag 7 september 2009

Ful fullmakt

Att det är ytterst tvivelaktigt med fullmakter av den typ bostadsrättsföreningen och AB Galären delat ut är det många som tycker. Varför utsträcka fullmakten till t.o.m den 26 september om man inte vill hålla dörren öppen för modellen med ajourneringar och nya köpstämmor för att få sin vilja fram.
Tänk om vi skulle ha det så vid våra Riksdagsval. Många skulle nog tycka att det var oetiskt.

Med anledning av denna fullmakt delar vi idag ut Hyresgästföreningens rapport om fusk vid ombildningar "Fritt fram för fusk". Vi har bifogat en blankett för utträde ur bostadsföreningen.

Samtidigt som fullmakten delas ut till samtliga hushåll påstår BRF Tumstocken och AB Galären inför köpstämman - "Det är på denna stämma vi skall rösta om huruvida vi vill förvärva tomträtten till fastigheten Tumstocken 11 för ombildning till bostadsrätt."
Man fortsätter med fet stil -" Det är därför viktigt att så många som möjligt närvarar personligen eller via fullmakt".


Fel - för röstningen krävs definitivt inte alls att så många som möjligt närvarar vid stämman! Varken på det ena eller andra sättet. Vill man rösta NEJ stannar man hemma och räknas då automatiskt som Nej-röst. Konstiga fullmakter behöver man inte ens befatta sig med.

Fritt fram för demokrati!

2 kommentarer:

  1. Vi är bortresta (utomlands) under köpstämman,och tänker givetvis inte skriva på en fullmakt.
    Vår fråga; Kommer ni att på den här hemsidan redovisa resultatet från köpstämman? Eftersom det finns internet på resmålet så vore det intressant att kunna gå in och se resultatet dagen efter. Håller alla tummarna för att vi ska få behålla hyresrätten i allmännyttan!

    SvaraRadera
  2. Vi kommer att skriva om resultatet från köpstämman den 16 september. Bloggen kommer att ligga kvar efter den 16 0ch vi kommer även att redovisa om det blir ajourneringar eller någon ytterligare köpstämma.

    SvaraRadera