måndag 21 september 2009

Frågor och svar 5






I helgen satte styrelsen upp ett anslag i alla portar samt på anslagstavlan med beteckningen ”Frågor och svar”. Så här säger styrelsen som svar på frågan:
Ändras kostnaden i kalkylen beroende på hur många som blir hyresgäster?
- ”Nej det blir inte dyrare om färre hyresgäster köper sin lägenhet. Hyresgästernas hyror täcker dessa kostnader. Därför är dom ingen belastning utan en tillgång för föreningen som ingen vill bli av med.”

Först bombarderar Bostadsrättsföreningen Tumstocken Nej – sägarna med alla möjliga medel för att få oss att rösta Ja. Sedan välkomnar ni hyresgästerna som resthyresgäster. Resthyresgästerna blir plötsligt en ”tillgång för föreningen som ingen vill bli av med”!
På detta finns det bara ett enda och slutgiltigt svar:
Det är klart att vi vill vara hyresgäster – men inte hos BRF Tumstocken!
Vi förblir naturligtvis hyresgäster hos Svenska Bostäder!
Rösta Nej nu på torsdag den 24 september!

2 kommentarer:

  1. Har ni läst om det senaste EU-förslaget? Man vill ha ett direktiv på att bolånekunder betalar 40 % i bottenlån, resten ska då vara topplån... Vad jag förstår ska det, om det blir av, gälla både föreningslån och de individuella lånen. Vilket då i så fall skulle betyda betydligt högre månadsavgifter då brf har press på sig att betala topplån inom en viss tid. Hur många innehavare av nyttjanderätt till bostadsrätt klarar av det?

    SvaraRadera
  2. Först är det att ingen behöver köpa, det är bra med hyresgäster. Så var det hos oss (flygaren i Skarpnäck), precis som hos er.

    Nu låter det annorlunda. Nu måste du fixa lån innan ett specifikt datum. Du är oansvarig om du inte köper skyndar och fixar lån. Går det inte hos banken gör det hos Bluestep. Allt är glömt att det går att hyra, nu måste ju alla köpa för annars funkar det inte går brf ut med.

    Japp, nu kommer de på att det inte funkar att ha flera hyresgäster, det som tidigare innan stämman skulle funka bra.

    SvaraRadera