torsdag 22 oktober 2009

En gårdsfest med konsekvenser







Vi publicerar här vad AB Galären fått i uppdrag av sin huvudman BRF Tumstocken att framföra som synpunkter samt krav på "Stockholms kommun inklusive kommunens i detta ärende berörda bolag".
Skrivelsen har vi fått som scannad pdf-fil från den administrativa sekreteraren vid Stadshus AB. Enligt denna vår originalfil framgår att den ursprungliga skrivelsen sänts som e-post den 2009-10-02 16:10. Vi har redigerat den filen genom att ta bort alla namn.

I materialet utrycker AB Galären som en central tankegång att Svenska bostäder och en i kvarteret hemmahörande s.k. gårdsgrupp, som enligt Galären består av förspråkare för ett nej till ombildning, idkat någon slags samaktivitet, vilket för Galären utmynnar i en slutsats att Svenska bostäder tagit ställning mot en ombildning.

Galärens tankegång stämmer ej överens med sakernas tillstånd. Gårdsgruppen, till karaktären en slags trivselgrupp, står öppen för alla hyresgäster och består även av dem som som förespråkar ett Ja till ombildning.

Med utgångspunkt från sin förmodan beträffande denna gårdsgrupp skriver AB Galären: "Föreningen anser det som ett renlevnadskrav att kommunen stävjer antidemokratiska metoder samt ett agerande från ett allmännyttigt bolag i strid med politiska beslut". Med utgångspunkt från detta önskar AB Galären för sin klient "en tidsfrist till den sista november för att acceptera erbjudandet då nu Svebo avslagit vår insända accept".

HÄR KAN DU LÄSA SKRIVELSEN FRÅN AB GALÄREN

Vi avser att sända en motskrivelse till Stadshus AB. Mer information om detta kommer här på bloggen.

7 kommentarer:

  1. Nytt djärvt grepp på slagfältet att klandra Svenska Bostäder för "civil olydnad". Att utpeka människor som försvarar hyresrätten för aktivistgrupper är i sammanhanget, gammal skåpmat.
    Noterar också att Galären i sitt brev till Svenska Bostäder konsekvent beskriver boende i Tumstocken som hyresgäster. I sina tidigare reklamutskick till hyresgäster har Galären lika konsekvent delat in boende i grupperna "medlemmar i BRF och bostadshyresgäster".

    Våga vägra bli Galärslav

    SvaraRadera
  2. Galärslav tänker jag inte bli.Jag står fast vid mitt ord. Köp Era bostadsrätter på öppna marknaden och låt oss hyresgäster få lugn och ro som vill värna om Hyresrätten.
    Lisa

    SvaraRadera
  3. Det här är ingenting annat än ett desperat försök att få till en ombildning trots att det blivit nej vid bägge köpstämmorna. Galären och Tumstocken visade inget missnöje med ombildningsreglerna före köpstämmorna. Det är först efteråt, när ett nej blev ett obestridligt faktum, som de med desperata medel försöker frångå valresultaten. Om detta går igenom, om SB låter föreningen ombilda så förlorar jag all tro på våra folkvalda som representerar SB.
    Det här är skrämmande. Jag tycker att det är dags att låta massmedia få ta del av den här historien.

    SvaraRadera
  4. Jag tror fler från andra områden som vart under ombldning i år också kan tänka sig ställa upp i media
    när allt lagt sig lite.

    SvaraRadera
  5. Jaha - nu har diskussionen kommit ned på mutkorvsnivå! Det är så man baxnar! Jag föreslår att det bildas en organisation för ombildningskonsulter med krav på utbildning och auktorisation. I utbildningen ska naturligtvis regler för etik och moral samt iakttagande av demokratiska förhållningssätt ingå. Annars kommer det här eländet bara att fortsätta. Hur länge ska vi behöva acceptera detta?

    SvaraRadera
  6. Jag hoppas att våra kommunpolitiker och tjänstemän i våra allmännyttiga bostadsföretag nu inser allvaret! Vi kan inte längre ha denna tragikomiska process som så "fint" kallas "bostadsrättsombildning"! Vårt finansborgarråd Sten Nordin anser ju att "hyresrätten är en omistlig del av en väl fungerande bostadsmarknad, särskilt i en storstadsregion som Stockholm" - Se "Stockholm Bygger" från den 3 oktober i år! Avsluta då rådande ombildningsprocesser och bygg mera hyresrätter! Då först får vi ordning och reda i boendet!

    SvaraRadera
  7. Har tagit del av Sten Nordins uttalande.Ok att bygga hyresrätter tycker jag, men se till att behålla de hyresrätter vi har och utsätt inte folk till sådan press som ivrarna och konsulter gör. Eller är det meningen att även dessa nya hyresrätter så småningom ska bli utsatta för ivrare som vill ombilda?

    SvaraRadera