lördag 10 oktober 2009

Ett Nej är ett Ja

På kvällen den 9 oktober damp protokollet från köpstämman den 24 september tillsammans med information av den 8 oktober från BRF Tumstockens styrelse och konsultfirman AB Galären ner i brevlådan.

Vi ser av protokoll och information att ivrarna under spelets gång vill ändra reglerna för ombildning. Så förvandlar ivrarna på stämman sin icke kvalificerade majoritet till egentligen uppnådda 68,8%. Man vill nämligen inte längre kännas vid den regel som säger att de boende som bor under stadsdelsnämndens beskydd automatiskt är Nej-röster.
Ordföranden ordnar en omröstning efter förslag från en (anonym) förslagsställare vilket utmynnar i beslutet att "föreningen anser sig ha accepterat Svenska bostäders erbjudande".

Erforderliga handlingar sänds av Styrelsen och AB Galären in till Svenska bostäder som dock avvisar BRF Tumstockens uppfattning att de kan tacka Ja till köp. Svenska bostäder säger att de uppfattat resultatet av omröstningen på stämman precis som vi i "Rädda Tumstocken" - nämligen som ett Nej.

På grund av Svenska bostäders avvisande informerar oss BRF Tumstocken och AB Galären om att, trots att detta mandat inte framgår av stämmoprotokollet, de inlett diskussioner med Svenska bostäders ägare. Detta får vi information om två veckor efter stämman.

Härigenom bekräftas vad respekten för Nej-sidan är värd - inte ens ett Nej från Svenska bostäder är ett Nej.

Köpstämmor i det oändliga, ajourneringar, ändringar av regler under köpstämma - så hoppas man slutligen på ett avgörande Ja. Men den goda gemenskapen mellan grannar uppnår man knappast på det här sättet.

Prokoll från stämman sid. 1

Prokoll från stämman sid. 2
Information från BRF Tumstocken och AB Galären

18 kommentarer:

  1. Det luktar diktatur.Demokrati vet man ej vad det är.Dom har förmodligen läst Bert Karlssons tankar att han vill ha en diktator som styr.Det är vad det börjar likna bland tumstocksivrarna.

    SvaraRadera
  2. Har ni inhämtat tillåtelse att lägga ut styrelsens kontaktuppgifter på nätet? Återigen, det är inga offentliga personer det är frågan om, utan era grannar (som råkar företräda en annan sida i debatten). Att vi får deras kontaktuppgifter i brevlådan är en sak, men de är inte till för allmän spridning på nätet. Vänligen ta bort kontaktuppgifterna.

    SvaraRadera
  3. AB Galären... ett gäng skojare eller..? Och vad som gäller de som utgör Brf Tumstocken... ett gäng skojare eller..? Svenska Bostäders erbjudande är för 182 lägenheter! Men som vanligt, fixa och trixa med regler och stadgar. Vilken "brain trust" vi har som styrelse i Brf Tumstocken! De har nog samlats i sina hålor och funderat och funderat... Och detta är vad dom har som argument! Vill de att staden ska böja sig för detta? För Svenska Bostäder ägs av Stockholms Stad! Har nu vart i kontakt med media... Dom tycker att det luktar skit om hela historien. Fortsättning följer...

    Jur. kand

    SvaraRadera
  4. Anonym Den 10 oktober 2009 13:07:
    Vad är det för tillåtelse du åsyftar.Var finns det kontaktuppgifter?

    SvaraRadera
  5. Till anonym 10 oktober: en styrelse är offentlig även i ombildningssammanhang. Lämnar de inte ut uppgifter går det bra för vem som helst att hämta ut på bolagsverket tex. Protokoll och tillhörande handlingar(fullmakter) är också offentliga vad jag hört. Men nu har ju inte rädda tumstocken lämnat ut några namn vad jag kan se.

    SvaraRadera
  6. Får hoppas för er skull att svebo står fast vid sitt nej och att beslutet på er andra köpstämma respekteras.
    Håller tummarna.

    SvaraRadera
  7. Jag utgår ifrån att ni även fått röstlängden från stämman. Den är Brf Tumstocken juridiskt skyldig till att hålla tillgärglig för samtliga medlemmar i föreningen.

    SvaraRadera
  8. Sluta gnäll om att namn och nummer eventuellt har huserat fritt på internet. Det finns både hitta.se och eniro.se om någon skulle vilja vara så nyfiken...

    Att människor har svårt att acceptera vissa beslut är inget nytt, men när det har blivit ett Nej två gånger fattar jag inte varför man fortfarande ska klämma på kaviartuben? Och att så, när nederlaget är ett faktum, börja diskutera om stadsdelsförvaltningens lägenheter ska gälla i röstlängden eller inte är helt befängt. De finns där och det är inget att göra åt. I så fall kunde styrelsen ha beslutat om detta innan de avgörande stämmorna, om de nu inte ville ha dem med. Att säga att "det blev ingen ombildning på grund av att 10 lägenheter inte var röstberättigade" är lika intelligent som att säga att " Patrik Sjöberg vann VM i höjdhopp på bara för att Javier Sotomayor rev ut sig på 2.38". Och om nu styrelsen och AB Galären börjat med diskussioner med Svenska Bostäders ägare, Stockholm Stad, börjar det lukta skit. Ska det börjas med att slicka arsle på våra politiker också? Och med tanke på så mycket skit som finns i dem så skulle inte jag vilja vara i den sitsen. Hoppas det smakar!

    Red wine makes me more pleased with myself - it doesn't say it makes me more pleasing to others...

    SvaraRadera
  9. Vill bara förtydliga en sak. Min familj har både möjlighet och pengar att kunna köpa vår bostad. Men vi har tagit ställnig emot ett köp. Har fått en känsla av att de dom är för ett köp, tror att alla som skriver här på bloggen är avdankande sosse/kommunister! Vi är varken det ena eller det andra, utan tagit ställning till att inte köpa för att vi tror på modellen, att det ska vara möjligt att bo i innerstaden för alla! Dvs. Att kunna bo i en hyreslägenhet! Om vi mot förmodan, skulle hammna i trångmål rent ekonomiskt, ska vi kunna söka bistånd! Äger du din bostad har du inte möjlighet att få hjälp. Det första som sker är att dom ber dig sälja av din Bostadsrätt, har du sedan bil, samma sak där, sälj. Var på staden ev kan erbjuda är hotellhem eller dyl. Vi har tagit detta beslut för att våra barn ska kunna bo tryggt och inte behöva ta lån på miljoner när det väl är dags för att lämmna hemmet. Sitter man i skuld är man inte fri! Jur.kand.

    SvaraRadera
  10. Det är ju väldigt fint det där talet om att våra barn ska bo tryggt i välvårdade hyresrätter och med omtänksamma grannar. Det tycker jag med. Men finns dessa grannar? Grannar som tycker att andra ska äta skit, för att de inte har samma inställning som man själv. Uttrycker man sig så, så får man nog ta att andra tycker att nivån är "avdankad". Uttryckssättet gäller säkert både för grannar som är för och för grannar som är emot. Men det är här det syns ...

    Carin

    SvaraRadera
  11. Vilka mörkertider vi har!

    Skamligt att Galären använder sin möjlighet till dialog med Svenska Bostäder för att få till stånd en situation där de allra mest utsatta i boendefrågan inte skall räknas med!

    Skäms på er alla i kvarteret som arbetar för att stigmatisera redan utsatta grannar!

    SvaraRadera
  12. Precis som Jur.kand. skulle jag också kunnat köpa min hyresrätt om jag hade velat. Men jag har valt att inte göra det, av samma orsak som jur.kand skriver. Hur i all sin dar ska ungdomar få veta att det finns en valfrihet att välja hur man vill bo, om de nu inte HAR den valfriheten? Genom att ombilda allmännyttan till bostadsrätter fråntar man ungdomarna möjligheten att välja. Hur schysst är det?

    SvaraRadera
  13. "Carin" Vill bara klargöra en sak för dig, Jag har aldrig sagt att mina grannar ska äta skit, och skulle aldrig heller göra ett sådant uttalande om en annan människa. Anledningen till att jag använde det uttrycket "avdankade" är för att jag såg den tecknade bilden på oss Nej-sägare som i mina ögon var väldigt nedlåtande och för mig helt obefogad! Det kanske var fel av mig att utrycka mig med detta ord, men bilden säger mycket om hur Ja-sidan ser på oss Nej-sägare. Jur. kand

    SvaraRadera
  14. Köp en bostadsrätt och stick om det inte passar11 oktober 2009 kl. 19:11

    Jag håller fullständigt med Anonym som skrev 10:56. För min del är det här ett högst medvetet val att tacka nej. Jag har själv valt att bo i allmännyttan, och jag vill definitivt inte bo i en brf som sköts av den här styrelsen.

    Att gnälla på omröstningens förutsättningar efteråt är bara pinsamt. Jag kan gå med på att rucka på regler när jag spelar kort med min dotter, men hon är tre år och vi spelar inte om pengar. Jag tänker inte falla till föga på liknande krav från gnälliga vuxna grannar.

    På det sättet sänker sig brf Tumstocken till och med under Linjalens nivå. Där hade man i alla fall moral nog att anse sig besegrade. I Tumstocken beter man sig som bortskämda småungar som tjafsar i sandlådan. Dadda hink å spade!

    Vad gäller styrelsens offentlighet så vore det en väldigt konstig styrelse om den inte vore just offentlig. Dessutom vore det olagligt. Om styrelsen har fullgjort sina plikter när det handlar om konsituerande eller inte vet bara styrelsen själv, men kollar man upp den på nätsajten allabolag.se ser den i alla fall ut SÅ HÄR

    Extremt offentligt. Som det ska vara.

    SvaraRadera
  15. Köp en bostadsrätt och stick om det inte passar11 oktober 2009 kl. 19:24

    Länken blev konstig. Gå till den här adressen för styrelsen i Brf Tumstocken:

    http://allabolag.se/7696163950/befattningar

    SvaraRadera
  16. Ja köp en bostadsrätt på marknaden och stick.
    Har en släkting som bor i Tumstocken som mår pyton tack vare Er Ivrare. personen i fråga har mått så dåligt att arbete ej har kunnat genomföras. Ståt Föreningen för förlorad arbetsinkomst? Skulle inte tro det.
    Medmänsklighet vad bryr ni om det?
    Anna

    SvaraRadera
  17. På första sidan i mötesprotokollet, under §9 punkt 3 har hela mötet informerats om att:

    "Beslut om köp skall tas med kvalificerad majoritet. 2/3 av de uthyrda lägenheterna ska rösta ja".

    Enligt protokollet har ingen på mötet haft några invändningar om detta, sidan är justerad och således har mötet accepterat punkten.

    Brf Tumstockens styrelse har efter röstningen med andra ord inte bara vägrat att respektera gängse bestämmelser för ombildningar. Man har även vägrat respektera sitt eget gemensamma möte!

    Det måste vara första gången i svensk föreningshistoria som något så inkonsekvent inträffar.

    SvaraRadera
  18. Vad upptäcker man när man kommer hem efter en trevlig wekendresa,Jo nya papper från BRF.Där man vill lägga sig i Stadsdelsnämndens lägeenheter där 10 kontrakt skall räknas som 1.
    Hur står det till med Mattematiken? Tänker Ni ta ut hyra för en lägenhet också eller är tanken att dessa människor ska flytta ut så ni kan sälja.Medmänsklighet har ni väl aldrig fått lära ER.
    Arg o Förbannad.

    SvaraRadera