fredag 9 oktober 2009

När blir det lugn och ro?

Vi hade väl hoppats på att det skulle bli lugnt i kvarteret Tumstocken så vi i "Rädda Tumstocken" begravde stridsyxan. Men tydligen skulle kniven vridas om ett par varv till.

Det smygs igen bland bostadsrättsivrarna. Något protokoll från köpstämman den 16 september har inte synts till. Inte heller från den 24 september. För att ta del av de senaste handlingarna som producerats av ombildarna får man be Svenska Bostäder om hjälp.

En del upplysning får vi dock genom att ombildningsivrarna i Tumstocken så här i efterhand har funnit ett diskussionsforum hos vidsynta "Ombilda linjalen" -
http://ombildalinjalen.blogspot.com/2009/09/tumstocken.html

Fantasteriererna firar triumf på denna sida.
De flesta känner till det odemokratiska förfarandet med ideliga köpstämmor för att tvinga fram ombildningar.Särskilt plågade verkar just nu hyresgästerna i Kanstanjegården i Dalen vara. Detta försvaras av ombildarna med att man bara håller sig till reglerna.

Det är ju bra om man lyckas med det, men regeln som utmynnar i att de sociala boendena i Tumstocken är automatiska Nej-röster är tydligen inte lika roligt att hålla sig till.
Denna regel har förklarats flera gånger av konsulten Galären, men accepteras ändå inte förbehållslöst. Med hänsyn tagen till att hyresgästerna i kvarteret nu skall återgå till det som varit hade det enligt vår mening varit bra om ivrarna tagit konsulten Galären på orden - "Ett Nej är ett Nej" istället för att på ryktesvägen sprida oro och ångest kring vad som gäller beträffande de boende i omsorgen och därmed också resultatet av köpstämman den 24 september.

På denna "Ombilda Linjalens" sida skriver också signaturen "Veronica" om det "bästa av allt".
Det bästa handlar om att en person som påstår sig vara ordföranden i den lokala hyresgästföreningen i Tumstocken i ett brev till hyresgästerna talat om att han tycker att man kan ändra sig och nu har han tänkt om och vill köpa sin lägenhet. I sitt brev sprider personen ut de kära gamla lögnerna om Stockholmsmodellen, Svenska bostäder och tillägger att han avgår som ordföranden i LH.

Veronica skriver -"Jag hoppas att detta brev från någon i LHF kan väcka upp de få som krävs för att vi ska få ihop våra 67% på torsdag. För personligen känner jag att om man inte lyssnar på N.N.(vår ändring i texten) och dessa argument, då går ingenting fram."

Där kom trumfen - ordföranden i LH Tumstocken gör upp med Stockholmsmodellen och Svenska bostäder och vill köpa sin lägenhet! Hur många Ja- röster blev det på det?

Men hör och häpna - det finns inte någon LH i Tumstocken därför att senaste valet till LH hölls i februari 2005! Mandatperioden för ledamot är ett år. Inga ytterligare årsmöten har hållits. Ingen verksamhet har bedrivits och något önskemål från denna person gentemot avdelning och/eller region att LH skulle vara vilande finns inte.
Vi har nu förstått att det bästa av allt i ombildningssammanhang är en lögn eller kanske hellre - flera.

Nu blev det ingen ombildning och i och med detta kan man förhoppningsvis så småningom i Tumstocken lära sig att gemenskapen och sammanhållningen mellan grannar snarare vilar på gammal hederlig ärlighet än på önskan att till varje pris göra ett ekonomiskt klipp på någon annans bekostnad.

12 kommentarer:

  1. Svenska Bostäder har avvisat Tumstockens förslag till alternativt räknesätt för att få ihop de nödvändiga 67% som krävs för en ombildning. Tumstocken ger sig inte ändå utan har fortsatta diskussioner med SB. Det är häpnadsväckande och orimligt att Brf Tumstocken inte kan acceptera att det vid två köpstämmor blivit ett nej till ombildning - då givna lagar har följts. Nu har svarstiden dessutom gått ut, men det hindrar inte ombildningsivrarna. Det är så att man mår illa...

    SvaraRadera
  2. Tänk att BRF Tumstocken inte kan läsa innantill! Då skulle man - om man orkade - kunna gå in på Svenska Bostäders hemsida och där finna erbjudandet. Av detta framgår tydligt och utan diskussion att erbjudandet gäller 182 st bostäder. Se länken direkt http://www.svenskabostader.se/Fastighetsregister/SkReader.aspx?id=80864 . BRF Tumstockens "kapacitet" lämnar i många avseenden mycket att önska. Lägg av kära BRF - "Take NO for an answer"!

    SvaraRadera
  3. Ja man mår illa. Blev bestört och ledsen när papper åter finns i brevinkastet att ivrarna ej har accepterat ett NEJ. Talade med Galären dagen före sista stämman där man sa att blir det ett NEJ så måste det accepteras,vilket man ej har gjort om de nu fortsätter förhandla med SB tillsammans med ivrarna. SKÄMS. Förhoppningen är att SB månar om sina hyresgäster eftersom vi trivs med dom som värd.
    Lisa

    SvaraRadera
  4. Har precis fått protokollet från den 24 september - något från den 16:e lär väl aldrig komma. I protokollet från den 24:e skriver man att 2 st dödsbon räknas bort - vad är det för idioti!
    Dödsbon ingår ju självklart i bostadsbeståndet - vilket inte BRF Tumstocken tycks förstå!

    En fråga till AB Galären: Hur djupt ska ni sjunka med ert skepp? Nu syns ju INGENTING ovanför vattenytan? Står ni som konsulter bakom detta protokoll, och så är det ju då er representant varit protokollförare, så ser jag och många med mig ingen anledning att inte sprida den informationen till alla era konsultkollegor i branschen! Alla vackra ord om "NEJ ÄR ETT NEJ" faller platt till marken när pengarna hägrar! Pinsamt och sorgligt att betrakta ert agerande - för ni vet ju vad som gäller!

    SvaraRadera
  5. INFORMATION Från BRF. Fortfarande ingen Ordförande. Endast Ledamöter och suppleanter.
    Är ordförandeplatsen fortfarande vakant?
    Medlem i den så kallade styrelsen har annonserat om att byta lägenhet,Är detta OK
    det är så det går till när man tror sig få en hakka.
    Karin

    SvaraRadera
  6. Jag trivs med SB som hyresvärd. Gör inte bort ER.
    NN.

    SvaraRadera
  7. Detta börjar likna Linjalen, samt kastanjen.

    SvaraRadera
  8. Galären för diskussioner med SB för att övertyga om att göra ett undantag i reglerna för ombildning. Mitt hopp står till att ni kunniga och erfarna i Rädda Tumstocken för liknande duskussioner med SB i syfte att få fram det orimliga i detta resonemang.
    Det måste bli ett slut på den här historien.
    Jag trodde att det skulle räcka med två köpstämmor....men det finns visst ingen gräns för hur långt Galären är villig att driva detta.

    Undrar om detta skulle vara intressant för massmedia att ta del av...?

    SvaraRadera
  9. En liten fågel har viskat i mitt öra. En person i styrelsen har tidigare misslyckats med en ombildning vilket resulterade i en flytt hit till Tumstocken. Nu när NEJ är ett faktum i Tumstocken, hör och häpna, då ligger personens lägenhet på en bostadsbytar-sajt där personen vill ha en bostadsrätt eller en under ombildning! Ser nu i den sista skriften att personen forfarande är aktiv i styrelsen. Så om ni trodde att de som väsnats och ljugit helt fritt vill bo kvar om det skulle blivit bostadsrätter, så har ni fel! Det är profiten som styr i styrelsen, köpa, sälja, fixa villa eller fritidsboende... Har hört befängda uppgifter om att styrelsen gått ut till de som inte kan bli godkända av SBAB, att dela upp lån, ta borgens man, upp söka Blue Step med mer, med mera!!! Hur kan man sätta en familj med låga inkomster ännu mer i skiten, bara för att man vill fiska en Ja röst!! Nej fy fan!!

    Jur.kand

    SvaraRadera
  10. Åven en fågel har viskat till mig, vid första stämman var det 114 ja röster som ej accepterades det skulle ju vara den avgörande stämman. Ack Ack det sprack. Nej se det kunde ivrarna ej acceptera. DÅ går man ut med blåslampa jagar folk utomlands med SMS för att få fullmakter,trakaserar även en person som är inneliggande på sjukhus.Finns även män idetta kvarter som tvingar sina fruar att skriva på fullmakt annars blir det skilsmässa.

    SvaraRadera
  11. Ett NEJ är alltid ett NEJ! Att man nu försöker gå bakvägen och ändra på beslut ligger i grå sonen i vad som är lagligt! Det säger nog mycket om de som sitter i styrelsen för Brf Tumstocken! Till de stackare som har blivit bländade av styrelsens lovsång känner jag bara sorg, Allt är inte guld som glimmar...Och om ni sedan sitter där i skuldfällan, tror ni då att någon av de som sjöng så vackert i era öron kommer att hjälpa er? Nej,skulle inte tro det! Jag tycker vi sänker hela skutan med last! Och att öva påtryckningar genom att hetsa folk genom sms eller hota med skilsmässa är inte mänskligt! Det finns lagar och förordningar i samhället, dom gäller alla! Men det är inget som förvånar mig längre. Det som nu sker säger nog mycket om de som sitter i styrelsen och deras egen moral,dvs, LÅG! Jur.kand.

    SvaraRadera
  12. fågelkvitter har man hör fån olika håll sen den 24 September. Hyra ut lägenheten i 2:a skickar ut hyresgästerna flyttar in själv för att köpa och sälja god affär hmhm.Säga ja till köp bara för att få nytt badrum,men tänker ändå hyra fy fy.Badrummen kommer nog i sista hand för hyresgäster om ombildning skulle ske.Finns även någon som är folkbordförd i tumstocken,men har ej visat sig här på några år,men stämman kommer man till Köpa sälj eller?

    SvaraRadera