måndag 12 oktober 2009

Politiker - när är ett Nej ett Nej?

Så länge som frågan "när är ett Nej ett Nej" i samband med ombildningar till bostadsrätt principiellt förblir obesvarad råder ett demokratiunderskott bland de boende i vår stad.
Formuleringar som "Fria och rättvisa val är grundläggande principer i en demokrati" blir meningslösa om begreppet "Nej" skall tillåtas att definieras av enstaka politiker.

Det är dags för politiker från samtliga politiska partier att komma ut ur sin tystnad och engagera sig i problemet demokratiunderskott vid ombildningar från allmännyttig hyresrätt till bostadsrätt.
Så vi frågar er - "När är ett Nej ett Nej"?
Det är som vi ser det nödvändigt att det skapas klarhet och enighet kring denna fråga. Detta är en uppgift för våra politiker som också bör fråga sig vad det är för något som motiverar ett regelverk för demokrati på kvartersnivå och ett annat på riksnivå.

Är det så att ombildandet av det allmännyttiga bostadsbeståndet av ideologiska skäl skall genomföras till varje pris trots att de styrande i staden talar sig varma för hyresrätten och förekomsten av olika upplåtelseformer?
Skall detta genomföras genom att de som önskar köpa stockholmarnas gemensamma egendom till underpris skall ha den ensidiga rätten att hålla köpstämma på köpstämma ända tills ett Nej är ett Ja?
Eller med andra ord om den avgörande stämman bara är den avgörande stämman om inte någon eller några ytterligare avgörande stämmor sammankallas.

För att i viss mån därutöver klargöra problematiken med detta svenska nyspråk vänligen jämför med vad vi kan läsa om Stockholmsmodellen i vår rakryggade press - "Läget avgör".

Nu är hög tid för samtliga politiska partier i vår stad att göra något åt demokratiunderskottet vid ombildningar av allmännyttan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar